To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Chojna24.pl
Pierwszy portal internetowy w powiecie gryfińskim

Regulamin - Polityka Prywatności, cookies

admin - 2014-07-11, 07:36
Temat postu: Polityka Prywatności, cookies
Polityka dotycząca plików "cookies" (ciasteczek)

Pliki "cookies" używane na stronach portalu Chojna24.pl pozwalają naszym Użytkownikom przede wszystkim na bezpieczne i jak najlepsze korzystanie z nich. Pliki "cookies" umożliwiają między innymi logowanie do serwisu oraz odpowiednią personalizację wyświetlanych na stronie dokumentów i informacji.

"Cookies" są to małe pliki tekstowe, wysyłane i przechowywane na komputerze, smartfonie czy innych urządzeniach, z których Użytkownik łączy się z Internetem. Pliki te są pomocne, gdyż umożliwiają serwisowi rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio się wyświetlić. Niniejsza polityka dotycząca plików "cookies" odnosi się zarówno do typowych plików "cookies", jak i innych mechanizmów spełniających ten sam cel.

"Cookies" ułatwiają proces dostosowania zawartości serwisu internetowego do oczekiwań Użytkowników. Analityczne pliki "cookies" wykorzystywane są w celu oceny statystyk wejść do serwisu internetowego, bo dzięki nim wiadomo, jakie są preferencje i oceny Użytkowników, co pozwala nam ulepszać nasz portal internetowy

Większość używanych przeglądarek, zarówno na komputerach, jak i smartfonach czy innych urządzeniach, domyślnie akceptuje pliki "cookies". W przypadku chęci zmiany domyślnych ustawień można to zrobić za pomocą ustawień w przeglądarce. W przypadku problemów z ustawieniem zmian należy skorzystać z opcji "Pomoc” w menu używanej przeglądarki.

Informujemy, iż wiele plików "cookies” pozwala na wygodniejsze i efektywniejsze korzystanie z naszych serwisów. Wyłączenie ich może spowodować nieprawidłowe wyświetlanie się serwisu w przeglądarce..

Zakres udostępniania informacji o użytkowniku Chojna24.pl zasadniczo nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom.

Dane o użytkowniku ujawniamy tylko w dwóch przypadkach:
1) za wyraźną (wyrażoną pisemnie lub w formie elektronicznej) zgodą i na życzenie użytkownika
2) na wniosek sądu lub prokuratury w przypadku naruszenia przez użytkownika przepisów prawa.

Możemy ujawnić dane osobowe w następującym zakresie:
1) Osób, które wzięły udział w konkursach i zostały ich zwycięzcami
 do wiadomości organizatora konkursu: imię i nazwisko, adres email, numer telefonu
 do publicznej wiadomości: imię i nazwisko
2) Osób, które wyraziły opinię na temat prezentowanych w serwisie firm, instytucji i organizacji (imię i nazwisko, jeżeli w polu pseudonim użytkownik podał te dane, w przeciwnym razie podawany jest tylko pseudonim)
Prawo do weryfikacji, modyfikacji i usunięcia danych osobowych
Każdemu użytkownikowi, który wypełnił formularz na stronie serwisu Chojna24.pl zapewniamy dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia. Użytkownik może uzyskać dostęp do swoich danych po uprzedniej autoryzacji.

Przechowywanie i ochrona informacji

Dane osobowe naszych użytkowników przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (DzU nr 133, poz. 883 z późn. zm.).

Prawa autorskie

Wszelkie materiały (zdjęcia, grafiki, filmy) zamieszczone w niniejszym Portalu chronione są przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. o ochronie baz danych. Materiały te mogą być wykorzystywane wyłącznie na postawie stosownych umów licencyjnych. Jakiekolwiek ich wykorzystywanie przez użytkowników Portalu, poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym, bez ważnej zgody administratora serwisu Chojna24.pl jest zabronione.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group